GreekEnglish EspañolSvenska (Sverige)Finnish (Suomi)
Ύπνωση και αυτοβελτίωση

 


Αν και η λέξη “ύπνωση” έρχεται από το “ύπνος”, όταν είμαστε σε κατάσταση ύτπνωσης δεν κοιμόμαστε, αλλά αντιθέτως, βρισκόμαστε σε κατάσταση αυξημένης διαύγειας και συγκέντρωσης. Στην ύπνωση δημιουργούνται στον εγκέφαλο τα λεγόμενα κύματα άλφα, τα οποία είναι χαμηλότερης συχνότητας απ' ό,τι τα κύματα βήτα, που επικρατούν όταν είμαστε σε εγρήγορση. Τα κύματα άλφα κυμαίνονται μεταξύ 9 και 13 κύκλους το δευτερόλεπτο και αυξάνουν τις διαισθαντικές μας ικανότητες. Κάποια άτομα είναι ικανά να φτάνουν σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, σε κύματα θήτα (μεταξύ 4 και 7 κύκλους). Έχουμε τότε πολύ βαθειά ύπνωση, όπου το άτομο χάνει την επαφή με το παρόν. Εν τούτοις, δεν χρειάζεται να φτάσουμε σ' αυτό το επίπεδο για να έρθουμε σε επαφή με τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε.


H ύπνωση χρησιμοποιούνταν και στην αρχαία Ελλάδα για αυτογνωσία και ίαση εξ' ου και το “γνώθις εαυτόν” του μαντείου των Δελφών. Στα νεότερα χρόνια, πρωτοπόρος ήταν ο Anton Mesmer, που το 18ο αιώνα αναβίωσε αυτή την παλιά τεχνική πραγματοποιώντας πάμπολλες ψυχικές και ψυχοσωματικές θεραπίες. Το φαινόμενο ονομάστηκε μεσμερισμός ή μαγνητισμός. Ο ίδιος δεν μπορούσε να εξηγήσει καλά-καλά πώς λειτουργούσε η ύπνωση και την απέδιδε σε ένα είδος “ζωώδους μαγνητισμού” που έχει ο άνθρωπος. Οι επιστήμονες της εποχής δεν τον πήραν στα σοβαρά και παρ' όλο που τα βήματά του ακολούθησαν αρκετοί άλλοι, η ύπνωση θα παρέμενε στην αφάνεια μέχρι τον 20ό αιώνα με τους σύγχρονοιυς υπνωτιστές.


Στην ύπνωση μπορούμε:


-Να ξεπεράσουμε κάποια πάθηση, απ' τη στιγμή που οι λόγοι είναι ψυχοσωματικοί.

·    -Να ανακαλύψουμε πράγματα που αγνοούμε στο παρόν, εφ' όσον μάς επιτρέπεται.

·    -Να εξερευνήσουμε περασμένες μας ζωές, αρχίζοντας με αυτή που μας επηρεάζει περισσότερο.

·    -Να προβληθούμε στο μέλλον της τωρινής ή σε μια επόμενη ζωή.

·    -Να επικοινωνήσουμε με τον πνευματικό οδηγό μας ή το υπερ-εγώ (υπερσυνείδητό) μας και να μάθουμε τους καρμικούς λόγους των εμπειριών μας.

·    -Να εξερευνήσουμε τις σχέσεις μας με τους αγαπημένους μας και την πηγή των προβλημάτων.

·    -Να μάθουμε ποια είναι η πνευματική μας οικογένεια, δηλαδή με ποια άτομα ενσαρκωνόμαστε ξανά και ξανά.

·    -Να μάθουμε ποια είναι η δίδυμη ψυχή μας και το πνευματικό μας επίπεδο.

·    -Να μιλήσουμε με κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο που έχει φύγει από τη γήινη ζωή, αρκεί να μην είναι πολύ πρόσφατ, να μην κάνει κάτι που να μην μπορεί να διακοπεί ή να μην είναι προσκολλημένο στο χαμηλό αστρικό επίπεδο (κάτι που εξακριβώνουμε και μπορούμε να το βοηθήσουμε να προχωρήσει στο φως).

·    -Να αυτοβελτιωθούμε με τις κατάλληλες υποβολές και αναδρομές (και προτεινόμενες ασκήσεις), ξεπερνώντας αρνητικά συναισθήματα και καταχρήσεις.

·    -Να ξεπεράσουμε φοβίες και περιορισμούς.

·    -Να δούμε αν τυχόν έχουμε κάποια ενέργεια ή οντότητα που μάς μπλοκάρει ή έχει προσκολληθεί πάνω μας (στην προκειμένη περίπτωση αφαιρείται).

·    -Να λύσουμε μάγια ή κατάρα.

·    -Να επανακτήσουμε τα κομμάτια από το αστρικό μας σώμα που χάσαμε σε κάποιο συναισθηματικό σοκ (ανάκτηση ψυχής).

·    -Να κάνουμε όλα τα άνωθεν για κάποιον άλλο που δεν μπορεί ή δε θέλει. Τα αποτελέσματα δεν είναι βέβαια το ίδιο θεαματικά αν δεν δουλεύει το ίδιο το άτομο πάνω στην αυτοβελτίωσή του.


Στην Ελλάδα έχω παρατηρήσει ότι ο κόσμος φοβάται αυτή τη διαδικασία. Αυτό ωφείλεται στο ότι έχουμε λίγες εικόνες της ύπνωσης, και πολλές από αυτές αρνητικές. Έχουμε ίσως δει κάποιον υπνωτιστή στη σκηνή που κάνει τον κόσμο να γαυγίζει ή να κάνει άλλα χαζά πράγματα που τον προστάζει. Ή έχουμε δει κάποια ταινία της δεκαετίας του '70, όταν μαινόταν ο ψυχρός πόλεμος και ο υπνωτισμός χρησιμοποιούνταν για να γίνουν τα άτομα πειθήνια όργανα των κατασκόπων. Όμως ο υπνωτισμός είναι άκρως θεραπευτικός αν χρησιμοποιηθεί γι' αυτό το σκοπό. Και το σημαντικότερο είναι ίσως ότι κανένας κίνδυνος δεν υπάρχει αν το άτομο δεν έχει πρόβλημα καρδιάς. Πάντα βέβαια υπάρχει η περίπτωση να έχει και να μην το ξέρει, γι΄αυτό εγώ δεν οδηγώ ποτέ κάποιον στη στιγμή του θανάτου του. Κι΄αν τον δει σε απρόβλεπτη στιγμή, τού δίνω εντολή να τον δει σαν παρατηρητής, χωρίς φόβο ή πόνο. Aυτή η μέθοδος ακολουθείται πλέον παγκόσμια και δεν έχουν σημειωθεί δυσάρεστα περιστατικά. Φυσικά αν ο υπνωτιστής δεν κατέχει τις αναγκαίες γνώσεις υπάρχουν πάντα κάποιοι ψυχολογικοί ή πνευματικοί κίνδυνοι. Γι αυτό είναι σημαντικό ο θεραπευτής να έχει μια επαγγελματική κατάρτιση.


Η κάθε συνεδρία διαρκεί ένα δίωρο περίπου. Η καθεαυτού κατάσταση ύπνωσης είναι καλό να μη διαρκεί πάνω από μιάμισυ με δύο ώρες γιατί το άτομο εξαντλείται. Σε δύσκολες ή περίπλοκες περιπτώσεις υπερβαίνουμε το δίωρο, αν ο πελάτης αντέχει. Θα φανεί χρήσιμο να έχετε σημειώσει τα πράγματα που σάς απασχολούν και στα οποία ζητάτε απάντηση. Επίσης καλό είναι να μην έρχεστε αγχωμένοι, άρρωστοι ή με κατάθλιψη γιατί μπορεί να δυσκολευτείτε να χαλαρώσετετε. Δεν υπάρχει λόγος να φοβάται κανείς, διότι η κατάσταση ελαφριάς ύπνωσης, που είναι και η πιο συνηθισμένη, είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο και βυθιζόμαστε σ΄αυτό, όταν βλέπουμε μια ταινία και ξεχνάμε πού βρισκόμαστε, όταν πέφτουμε για ύπνο και χαλαρώνουμε, όταν αναπωλούμε μια ευτυχισμένη στιγμή του παρελθόντος, σ' όλες αυτές τις περιπτώσεις βρισκόμαστε σε ελαφριά ύπνωση. Το μόνο που πρέπει να κάνει κανείς είναι να χαλαρώσει, να διώξει τις άλλες σκέψεις απ' το μυαλό του και να αφεθεί στις οδηγίες μου. Δεν είναι κάτι που πρέπει να προσπαθήσει να καταφέρει, αλλά κάτι στο οποίο πρέπει να αφεθεί. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κανείς είναι να σκέφτεται διαρκώς αν θα τα καταφέρει ή όχι. Είναι προφανές ότι δε θα τα καταφέρει έτσι. Όσοι από σας έχετε κάνει γιόγκα, διαλογισμό ή οραματισμό θα σάς είναι πιο οικεία η διαδικασία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι υπόλοιποι θα δυσκολευτούν. Άλλοι λόγοι που μπορεί να δυσκολέψουν γενικά τη διαδικασία είναι η παντελής έλλειψη φαντασίας ή μια υπερβολική δόση λογικής σκέψης. Κάποια άτομα ανακαλύπτουν ότι έχουν εντελώς κλειστό το τρίτο μάτι τους και δεν μπορούν να πάρουν απαντήσεις. Αυτά τα άτομα μπορούν να κάνουν μια συνεδρία με τον συνεργάτη μου ο οποίος θα τα βοηθήσει αργότερα να ανοίξει το τρίτο τους μάτι.


Χρησιμοποιώ ήχητικό CD ειδικά επεξεργασμένο για να οδηγεί τον πελάτη σε κύματα άλφα και θήτα. Οι συνεδρίες υχογραφούνται σε CD δεδομένων (που μπορεί να ακουστεί στον υπολογιστή) και δίνεται στον πελάτη, ή τού στέλνω ένα λινκ με την ηχογράφηση.


Δε χρειάζεται να πιστεύετε στα μεταφυσικά φαινόμενα στα οποία αναφέρθηκα πριν ώστε να επέλθει ίαση. Δηλαδή, ακόμα και αν δεν πιστεύετε στη μετενσάρκωση, αν έχετε κάποια φοβία ή υποφέρετε από λανθασμένη ενοχή που προκλήθηκε σε μια παλιά ζωή, θα δείτε το περιστατικό και θα ξεπεράσετε το πρόβλημα. Το κλειδί είναι συνήθως η συγχώρεση αυτών που μάς έβλαψαν και ειδικότερα η αυτοσυγχώρεση. Μόλις το καταφέρουμε, απελευθερωνόμαστε. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα μάγια, τις κατάρες και γενικά τις οντότητες που μάς έβλαψαν. 'Οσοι έχουν προσκολλημένη οντότητα, αυτή θα φύγει με τη συγχώρεση είτε κατόπιν πιστέψετε ότι ήταν εκεί είτε όχι.


Συνήθως μία συνεδρία είναι αρκετή για να τεθούν τα θεμέλια ώστε να ξεπεραστούν απλές φοβίες, αρνητικά συναισθήματα ή μπλοκαρίσματα. Δίνω στον πελάτη κάποιες σύντομες ασκήσεις διαλογισμού να κάνει καθημερινά  και κάποιο CD με υποβολές για να ακούει. Αν μετά από ένα διάστημα έχει ακόμα κατάλοιπα προβλήματος, κάνουμε άλλη μια συνεδρία. Αν πρόκειται για πολύπλοκη περίπτωση ή για άτομο με βαριάς μορφής συναισθηματικά προβλήματα, θα χρειαστούν κάποιες παραπάνω συνεδρίες. Όμως σε καμιά περίπτωση δε θα χρειαστεί να έρχεται σε μόνιμη βάση κάποιος επί μήνες ή χρόνια, όπως γίνεται με τους ψυχαναλυτές. Η φυχανάλυση μπορεί να βοηθάει τον κόσμο να καταννοεί καλύτερα τον εαυτό του και τις αντιδράσεις του αλλά δεν μπορεί να διαλύσει τη ρίζα του προβλήματος. Με την υπνοθεραπεία αντιθέτως (και τη διοχέτευση/channeling) οι αλλαγές είναι άμεσες, αν και σταδιακές. Η ίαση ωφείλεται στη βίωση του γεγονότος που μάς προκάλεσε το πρόβλημα. Η πληροφορία έως τότε υποσυνείδητη γίνεται συνειδητή και μπορεί να επεξεργαστεί. Το υποσυνείδητο συνεργάζεται πλέον με το συνειδητό αντί να το σαμποτάρει. Επί πλέον, η κατανόηση των πνευματικών νόμων βοηθάει να καταλαβαίνουμε ποιες συμπεριφορές και συναισθήματα μάς χρειάζονται και ποια όχι. Ο υπνωτιστής βοηθάει τον πελάτη να γίνει για λίγο διορατικός και να αντλήσει αυτό που χρειάζεται (και η ίδια του η ψυχή είναι η πλέον αρμόδια για να κρίνει τι είναι αυτό) για να αυτοθεραπευτεί. Διότι περί αυτοθεραπείας πρόκειται. Ο θεραπευτής λειτουργεί σαν καθοδηγητής. Αυτό δε σημαίνει ότι η δουλειά του είναι εύκολη. Πρέπει να προσέχει διαρκώς την κάθε αντίδραση του πελάτη ή της οντότητας με την οποία μιλάει και να βρίσκει τα κατάλληλα επιχειρήματα και ερωτήσεις. Τυχαίνει να έχω δυνατούς πονοκεφάλους μετά από δύσκολες συνεδρίες. Εδώ είναι καλή στιγμή να προσθέσω ότι η ύπνωση είναι η μέθοδος, ανεξάρτητα για πιο σκοπό χρησιμοποιείται, ενώ η υπνοθεραπεία είναι η ύπνωση που χρησιμοιείται για θεραπευτικούς σκοπούς.


Οι κλινικοί υπνοθεραπευτές έχουν διαφορετικό σύστημα, το οποίο βασίζεται στις υποβολές. Υποβάλλουν δηλαδή στον πελάτη να πιστέψει και να ακολουθήσει τις επιθυμητές υποβολές, π.χ. ότι είναι ελύεθερος από πόνο, κάπνισμα, αλλεργία, κτλ. Εν τούτοις, σε κάποιες περιπτώσεις όπως όταν υπάρχουν αντικρουώμενα συμφέροντα ή κέρδος στη διατήρηση της παλιάς κατάστασης γίνεται αυτοσαμποτάζ, και αυτό το σύστημα δε λειτουργεί όπως θάπρεπε. Επίσης, καμιά υποβολή δε θα διώξει μια προσκολλημένη οντότητα ή θα σταματήσει τη βλαβερή της επιρροή. Επίσης οι υποβολές δεν μπορούν να σβήσουν τα τραύματα περασμένων ζωών. Και αν το πρόβλημα φαίνεται να εξαφανίζεται, είναι μια ψευδαίσθηση, γιατί θα εμφανιστεί σύντομα κάποιο άλλο, ή και το ίδιο σε άλλη μορφή. Η κλινική υπνοθεραπεία γιατρεύει τα συμπτώματα και τις βλαβερές συνήθειες, όχι την αρρώστεια. Πίσω από μια μεγάλη πλειοψηφεία περιπτώσεων κρύβονται μεταφυσικές αιτίες που ο κόσμος συνήθως αγνοεί. Έρχονται σε μένα πολλές φορές για κάτι μικρό ενώ το αληθινό πρόβλημα είναι άλλο. Είναι συνηθισμένοι να έχουν προβλήματα και εμπόδια ή να αισθάνονται αρνητικά και πιστεύουν ότι είναι φυσιολογικό. Εν κατακλείδει,  θεωρώ προτιμότερο να βοηθήσω κάποιον να μάθει να φροντίζει ο ίδιος την πνευματική του υγεία απ' το να χρησιμοποιώ μια μηχανική μέθοδο όπου ο πελάτης είναι παθητικός. Άλλωστε υποβολές κάνω κι' εγώ στο τέλος της συνεδρίας, αλλά αν δεν πάει ο πελάτης στην πηγή του προβλήματος, η αποτελεσματικότητα των υποβολών είναι περιορισμένη. Ωφείλω να προσθέσω ότι πρέπει να προσέχετε πολύ όταν πηγαίνετε σε κάποιον υπνωτιστή, γιατί δυστυχώς κάποιοι έχουν σαν πρωταρχικό σκοπό το κέρδος και κοστολογούν τις υπηρεσίες τους πολύ πάνω από την  αξία τους. Επίσης έχω αποδείξεις ότι κάποιοι χρησιμοποιούν τις γνώσεις τους εις βάρος του πελάτη, χρησιμοποιώντας ανήθικες μεθόδους ή ψεύδη. Μπορεί να υποβάλλουν σε κάποιον να πηγαίνει ξανά και ξανά σ' αυτούς, καταντώντας τον νευρωτικό ρομπότ. Σε περίπτωση αμφιβολίας να ζητάτε πάντα μια ηχογράφηση της συνεδρίας και να πηγαίνετε με συνοδεία.


Περασμένες ζωές, επικοινωνία με πνεύματα αγαπημένων, αυτογνωσία και προβλέψεις για το μέλλον μπορεί φυσικά να έχουμε και με ένα καλό μέντιουμ, όμως δε θα αισθανθούμε ίσως την ίδια σιγουριά ότι αυτά που μαθαίνουμε είναι σωστά και φυσικά δε θα βιώσουμε την παλιά ζωή και δε θα ξεπεράσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα. Αλλά και με τα μέντιουμ πρέπει να προσέχουμε πολύ. Τα περισσότερα θα πουν ότι ξέρουν να λύνουν μάγια και κατάρες (και θα ζητήσουν μια περιουσία για να το κάνουν) ή να σάς βρούνε τις προηγούμενες ζωές σας, αλλά λίγα το καταφέρνουν. Να ξέρετε επίσης πως σχεδόν πάντα υπάρχει αμφιβολία στην ύπνωση, όλοι έχουν δηλαδή την αίσθηση ότι ίσως φαντάστηκαν αυτά που είδαν, μέχρι να δουν κάτι που μπορεί να διασταυρωθεί. Η αμφιβολία είναι φυσιολογική όμως αυτά που βλέπουμε δεν είναι τυχαία. Ακόμα και να μην έγιναν έτσι τα πράγματα, βλέπουμε ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να ξεπεράσουμε κάποια μπλοκαρίσματα. Όταν υπάρχουν βέβαια κακόβουλες οντότητες είναι άλλη ιστορία, αφού αυτές μπορούν να μάς παραπλανήσουν. Πάντως, όσο χρήσιμη και να είναι η υπνοθεραπεία, πρέπει να είστε διατεθειμένοι να δουλέψετε πάνω στον εαυτό σας. Δεν αλλάζουν όλα στο άψε σβήσε χωρίς προσωπική προσπάθεια. Γι’ αυτούς που επιθυμούν να μάθουν τις προηγούμενες ζωές τους χωρίς να υπνωτιστούν μπορούν να αποτανθούν στο συνεργάτη μου που τις βρίσκει με τη βοήθεια του πνευματικού του οδηγού.


Μπορούν όλοι να υπνωτιστούν; Η απάντηση είναι σχεδόν. Οι περισσότεροι φτάνουν σε ελαφριά ύπνωση, όμως υπάρχουν εξαιρέσεις. Κάποιοι άνθρωποι έχουν προγραμματιστεί σε παλιά ζωή ώστε να μην μπορούν να υπνωτιστούν, για να μην αποκαλύψουν κρατικά μυστικά. Ή μπορεί να προγραμματίστηκαν ή να τούς έκαναν πλήση εγκεφάλου σ' αυτή τη ζωή. Δεν έχει βρεθεί ακόμα τρόπος να αλλαχθεί αυτός ο προγραμματισμός. Ένας πολύ βαθύς φόβος που προέρχεται από κάποιο τραυματικό γεγονός σε περασμένη ζωή μπορεί να μπλοκάρει κάποιον απ' το να υπνωτιστεί. Τέτοια άτομα δεν είναι πολύ πιθανό να έρθουν για υπνοθεραπεία, αφού ο φόβος τα σταματάει.


Αφού υπνωτιστούν, μπορούν όλοι να δουν περασμένη ζωή ή να επικοινωνήσουν με τον πνευματικό τους οδηγό; Η απάντηση είναι όχι, αφού εκτός από τα εμπόδια που ήδη ανέφερα η παρουσία κάποιας άυλης οντότητας συχνά εμποδίζει τους περισσότερους να δουν κάτι πέρα από σκοτάδι. Αυτές οι οντότητες μπορεί να είναι αρνητικές σκεπτομορφές, αστρικά παράσιτα, κομμάτια ψυχών, δαίμονες, εξωγήινοι, στοιχιακά, ξωτικά και καλλικάντζαροι, ομφάλιοι λώροι, ψυχές πεθαμένων ανθρώπων ή ζώων δέσμιων της γης, κτλ. Θά' λεγα ότι 6 στους 10 πελάτες μου έχουν ένα τέτοιο πρόβλημα. Στην περίπτωση δαιμόνων μπορεί να αφήσουν το άτομο να δει πράγματα, αλλά να τού δείξουν ψεύτικες εικόνες, ώστε να μην ανακαλυφθούν. Όσοι έχουν ψυχές δέσμιες τη γης βλέπουν την ή τις ζωές αυτώς των ψυχών, και όχι τις δικές τους. Άλλοι βλέπουν μια ομίχλη, ή αισθάνονται κρύο, ζέστη ή πόνο στο σώμα τους ή μια αίσθηση πνιγμού. Αν μπορούν να πάρουν πληροφορίες συνεχίζω με την απεγκλώβιση της οντότητας και αργότερα τσεκάρω με τον οδηγό μου αν οι εντυπώσεις ήταν σωστές. Αλλιώς διακόπτουμε και προγραμματίζουμε μια συνεδρία με το συνεργάτη μου. Αν επιθυμείτε από την αρχή να ξέρετε αν έχετε κάποια οντότητα ρωτάμε τον οδηγό μας και αν η απάντηση είναι θετική προγραμματίζουμε μια συνεδρία με το συνεργάτη μου, αφού αυτός είναι ο πλέον σίγουρος τρόπος να φύγει η εν λόγω οντότητα. Μετά την απεκγλώβιση μπορεί κανείς να κάνεις όσες αναδρομές επιθυμεί.


Μπορεί κανείς να υπνωτιστεί παρά τη θέλησή του, εν αγνοία του ώστε να κάνει πράγματα που δε θα έκανε; Ως ένα σημείο. Μπορεί όντως κάποιος ειδικός να υποβάλλει κάποιον ακόμα και από απόσταση ώστε να πράξει κάποια πράγματα, αρκεί να μην είναι ενάντια στις ηθικές ή θρησκευτικές πεποιθήσεις του, ή να μην απειλούν τη σωματική του υγεία. Το περιθώριο που απομένει είναι αρκετά ευρύ και δυστυχώς αυτή η πρακτική εξασκείται κατά κόρον στην Ελλάδα. Όσοι υπνωτιστές ισχυρίζονται ότι αυτό δεν είναι δυνατό ψεύδονται ή έχουν άγνοια. Έχουν ανακαλυφθεί πολλές μέθοδοι για να γίνει αυτό, μέχρι και ειδικές συχνότητες που εκπέμπονται από ηλεκτιρκά μηχανήματα, χωρίς να γίνονται αντιληπτές από κανένα. Ακόμα, αν συνδυάσουμε τις υπνωτικές υποβολές με μαύρη μαγεία μπορούμε να καταντήσουμε πραγματικό ρομπότ κάποιον άνθρωπο. Για να αντιστραφεί ένας τέτοιος προγραμματισμός είναι επίσης πάρα πολύ δύσκολο και χρονοβόρο και συνήθως ο παθών δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο, γιατί δεν καταλαβαίνει ότι είναι επηρεασμένος. Η ύπνωση είναι ένα δυνατό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καλό και για κακό. Στο χέρι μας είναι να τη χρησιμοποιήσουμε για να βοηθήσουμε την ανθρωπότητα. Άλλωστε όποιος χρησιμοποιεί πνευματικά εργαλεία όπως ο υπνωτισμός ή η μαγεία για να επέμβει στην ελεύθερη βούληση κάποιου άλλου ανθρώπου επωμίζεται κακό κάρμα και θα βρεθεί υπόλογος είτε σ' αυτή τη ζωή είτε σε μια επόμενη. Η ελεύθερη βούληση του καθενός πρέπει να γίνεται πάντα σεβαστή γιατί υπάρχει πάντα ένας λόγος που το πνεύμα μας μάς ωθεί προς μια απόφαση. Και αυτή είναι η σωστή απόφαση για την άνοδο της ψυχής μας, έστω και αν αυτό δε διαφαίνεται. Μόνο αν υποπτεύεστε δυνάμεις του κακού στη μέση πρέπει να επεμβείτε. Αρκεί αυτό να γίνει με το σωστό τρόπο, και όχι με περισσότερα μάγια.  Θα ήθελα επίσης να σας προειδοποιήσω να προσέχετε όταν πηγαίνετε σε διάφορες πνευματικές οργανώσεις, σεμινάρια και διοχετεύσεις. Κάποιοι πελάτες μου βρέθηκαν μπλεγμένοι, αφού ή κόλλησαν κάποια οντότητα, ή έχασαν κομμάτια της ψυχής τους ή τα χρήμματά τους. Δεν είναι όλα όπως φαίνονται.


Κάποιοι με ρωτάνε αν κάνω υπνωτικές υποβολές από απόσταση για να αλλάξω τη γνώμη ή την απόφαση άλλου ανθρώπου. Δεν το κάνω, αλλά υπάρχει πληθώρα μέντιουμ και παραψυχολόγων που το κάνει. Τα χρήμματα που ζητάνε είναι υπέρογκα και τα αποτελέσματα αμφίβολα. Και φυσικά επιφέρει κακό κάρμα. Το σωστό είναι να ζητήσετε τη συμβουλή του πνευματικού οδηγού για το αν το άτομο που σάς απασχολεί. Όσο γι' αυτούς που έρχονται για να μάθουν κάτι που αφορά άλλον, να ξέρετε ότι σε κάτι τέτοιο δεν παίρνουμε πάντα απάντηση. Και για μας τους ίδιους δεν παίρνουμε καμιά φορά απάντηση σε κάτι, εφ' όσον δεν είναι για το καλό μας να ξέρουμε. Τέλος, η ύπνωση δεν είναι ορρός αλήθειας. Όσοι θέλετε να υπνωτίσετε το ταίρι σας για να μάθετε αν σας απατά, να ξέρετε ότι μπορεί να υποκριθεί. Το καλύτερο είναι να υπνωτιστείστε εσείς, και μπορεί να σάς πει ο οδηγός σας. Μπορεί και όχι, αλλά αφού έχετε τέτοια έλλειψη εμπιστοσύνης, θα σάς ωφελήσει να δείτε από πού πηγάζει, ώστε να την ξεπεράσετε.


Άλλο ένα πράγμα που δεν παρέχουμε είναι να βρίσκουμε χαμένα αντικείμενα και πρόσωπα. Δεν υπάγεται στη δικαιοδοσία του οδηγού μας. Όμως εσείς είστε ελεύθεροι να ψάξετε στην ύπνωσή σας.