GreekEnglish EspañolSvenska (Sverige)Finnish (Suomi)


Μετενσάρκωση

Η μετενσάρκωση είναι η κάθοδος της ψυχής στον υλικό κόσμο όπου “ντύνεται” με αιθερικό και υλικό σώμα. 'Οταν βρισκόμαστε στο πνευματικό πεδίο ως ψυχές, θυμόμαστε και μελετάμε τις περασμένες μας ζωές. Όμως, όταν ενσαρκωνόμαστε, τις ξεχνάμε. Πρέπει να περάσουμε από δοκιμασίες για να γίνουμε καλύτεροι και δυνατότεροι. Αν ξέραμε τι έχει γίνει και τι πρόκειται να γίνει δε θα ήταν πια δοκιμασίες και δε θα είχαν έννοια. Εξ' άλλου το βάρος όλως εκείνων των αναμνήσεων θα ήταν δυσβάσταχτο για την καθημερινή ζωή. Εκ των πραγμάτων, οι αργές πνευματικές δονήσεις της γης δεν επιτρέπουν να θυμώμαστε τις προηγούμενες ζωές μας.


Οι περισσότερες θρησκείες πίστευαν ανέκαθεν στη μετενσάρκωση, όπως ο ινδουΐσμός, ο βουδισμός, οι θρησκείες των ινδιάνων της Αμερικής, αρχικά ακόμα και ο εβραϊσμός και ο χριστιανισμός. Άλλωστε ο Χριστός αναφέρθηκε πολλές φορές στο φαινόμενο της μετενσάρκωσης, όμως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα κείμενα που γράφτηκαν περί τούτου τροποποίηθηκαν ή καταστράφηκαν από αυτούς που αντέγραψαν και μετάφρασαν τα ευαγγέλια. Οι πρώτοι χριστιανοί πίστευαν ακράδαντα στη μετενσάρκωση, όμως ο Ιουστινιανός, σε μια συνεδρίαση της σύγκλητου της εκκλησίας που έγινε τον 5ο αιώνα μ.χ. , με την υποστήριξη της Θεοδώρας, την απαγόρεψε. Δεν βόλευε την εκκλησία, που ήθελε εξουσία και χρήμα και ένα λαό άβουλο και καθοδηγούμενο, να μάθει ότι εμείς ορίζουμε τον εαυτό μας και την πνευματική πορεία μας. Έτσι άλλαξε το λόγο του Χριστού, που βασιζόταν στην αγάπη και στη συγχώρεση, έκτισε ένα θεό τιμωρό και κατασκεύασε μια θρησκεία βασισμένη στον εκφοβισμό, στην ντροπή και στις τύψεις. Αν διαβάσουμε όμως προσεκτικά τη βίβλο, θα βρούμε σημεία όπου αναφέρεται έμμεσα η μετενσάρκωση. Και στην αρχαία Ελλάδα υπήρχε η πίστη αυτή, χάρη στον Ωρφέα και στον Πυθαγόρα.

Περισσότερα...
 
Τι είναι το κάρμα;

Tι είναι το κάρμα;

To κάρμα δεν είναι κάποια μορφή θεϊκής τιμωρίας, όπως λαθεμένα πολλοί πιστεύουν, αλλά “δράση”. Είναι η ίδια η δύναμη των πράξεων και των σκέψεών μας, η απόρροιά τους. Όπως η πέτρα που πετάμε στη θάλασσα προκαλεί κυκλάκια στο νερό, έτσι δημιουργούμε το κάρμα μας. Η δράση δημιουργεί δηλαδή μια αντίδραση.

Υπάρχουν 12 είδη κάρμα:

1.Σωματικό κάρμα: Αφορά κάποια αρρώστεια ή κάποιο σημάδι στο σώμα που υπήρξε στη ζωή που μάς επηρεάζει ή στην αμέσως προηγούμενη ζωή. Π.χ. Όταν ένα μωρό γεννιέται με προβλήματα στους πνεύμονες και στην προηγούμενη ζωή του πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων. Ή όταν κάποιος σκοτώνεται από πυροβολισμό και στην επόμενη ζωή του έχει μια ουλή ακριβώς στη θέση που είχε μπει η σφαίρα. Αυτά συμβαίνουν συχνά όταν η ψυχή επιλέγει να μετενσαρκωθεί πολύ γρήγορα και δεν προλαβαίνει να αποκαταστήσει τη βλάβη στο ενεργειακό σώμα.

Το σωματικό κάρμα είναι εξισορροπητικό όταν κάποιος υποφέρει από ημικρανίες, επειδή σε μια προηγούμενη ενσάρκωση χτύπησε τη σύντροφό του σε μια κρίση ζήλιας. Ή όταν κάποιος γεννιέται τυφλός, επειδή ως Ρωμαίος στρατιώτης τύφλωσε τους κρατούμενούς του.

Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου η ψυχή διαλέγει να γεννηθεί με κάποια σωματική βλάβη για να μην ασχοληθεί με κάποιο τραύμα του παρελθόντος ή για να μάθει να συγχωρεί. Π.χ. κάποιος που πήγε στον πόλεμο ακούει για όλη του τη ζωή βόμβες να εκρύγνονται και, μη έχοντας αρκετό χρόνο στο πνευματικό πεδίο για να γιατρευτεί, διαλέγει στην επόμενη ζωή του να γεννηθεί κουφός για να μην τον βασανίζουν αυτοί οι ήχοι.

Ή κάποιος που δολοφωνήθηκε σε παλιά ζωή διαλέγει να γεννηθεί με μια αντίστοιχη ουλή, επειδή δεν συγχώρεσε ποτέ τον δολοφόνο του.

Όταν βλάπτουμε τους άλλους σωματικά στις προηγούμενες ζωές μας συσσωρεύουμε αρνητικό σωματικό κάρμα. Αυτό μπορεί να εξισορροπηθεί μόνο με σωματικό πόνο σε μια επόμενη ζωή (ασθένειες, ατυχήματα, τραυματισμούς) και θεραπεύοντας άλλους. Όταν υποφέρουμε από εξισορροπητικό σωματικό πόνο παρέχεται βοήθεια από το Φως στα πρώην θύματά μας  και με αυτόν τον τρόπο πληρώνουμε το καρμικό μας χρέος προς αυτά.
Όταν η σωματική βλάβη είναι μη αναστρέψιμη, όπως σε έναν ακρωτηριασμό, πρέπει να αποδεχθούμε την πραγματικότητα και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να εξισορροπήσουμε το κάρμα των προηγούμενων ζωών μας  εκπληρώνοντας  την αποστολή της ψυχής μας. Όταν μαθαίνουμε τους λόγους πίσω από τις δυστυχίες μας σταματάμε να βασανιζόμαστε από τις τύψεις και να αισθανόμαστε αυτολύπηση. Δεχόμαστε τα πράγματα όπως έχουν, Αυτά τα δεινά είναι επιλογή της ψυχής μας, μέρος του σχεδίου που κάναμε πριν γεννηθούμε και διεκπεραιώνονται από αρνητικές οντότητες (είτε δικές μας από προηγούμενη ζωή είτε καινούργιες). Μόλις εξισορροπηθεί το κάρμα μας θα μάς δοθεί το μέσον για να απαλλαγούμε από αυτές τις οντότητες ή θα χάσουν το δικαίωμα να μάς βλάψουν.
2. Συναισθηματικό κάρμα: Η ψυχή υφίσταται πίεση ή πόνο για την επίτευξη ισορροπίας. Ένα παράδειγμα τέτοιου κάρμα είναι ένα άτομο που περνάει μια ζωή μοναξιάς, αν και λαχταράει να αποκτήσει μια ερωτική σχέση, επειδή κάποτε ήταν συναισθηματικά σκληρό  με τους συντρόφους του ή τους εραστές του. Πρέπει να αγωνιστεί ώστε κάποια μέρα να είναι σε θέση να φτιάξει  μια ποιοτική σχέση.
3.Ψυχολογικό κάρμα: Όταν έχουμε επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογική κατάσταση των συνανθρώπων μας, προκαλώντας τους άγχος, φόβο, αρνητικές σκέψεις, αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, θα προσελκύσουμε τα ίδια στοιχεία στον εαυτό μας.
4.Οικογενειακό κάρμα: Όταν φερόμαστε άσχημα στα μέλη της οικογένειάς μας, αποκτούμε αρνητικό οικογενειακό κάρμα και θα υποστούμε στο μέλλον τις συνέπειες  μην μπορώντας να φτιάξουμε οικογένεια ή αντιμετωπίζοντας μεγάλα προβλήματα με τα μέλη της οικογένειάς μας.
5.Σεξουαλικό κάρμα: Αν έχουμε βιάσει , ακρωτηριάσει γεννητικά όργανα, κάνει σεξ με ζώα ή ιερόδουλες, αν ήμαστε ιερόδουλες ή νταβατζήδες σε μια προηγούμενη ζωή, θα μάς βιάσουν, θα αναπτύξουμε αλλεργία στα ζώα, θα κολλήσουμε κάποια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια ή θα μάς ωθήσουν σε αναγκαστική πορνεία σε μια μελλοντική ζωή. Ή δεν θα μπορούμε να βρούμε σεξουαλικό σύντροφο της αρεσκείας μας. Μπορούμε επίσης να ισορροπήσουμε αυτό το κάρμα ως ακτιβιστές για τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων, σταματώντας  τα κυκλώματα αναγκαστικής  πορνείας ή ακόμα βοηθώντας γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμού. Η σεξουαλική απιστία δημιουργεί κάποιο αρνητικό κάρμα που εξισορροπείται με το να απατηθούμε με τη σειρά μας.
6.Κοινωνικό κάρμα: Αν έχουμε κάνει αντικοινωνικές πράξεις, όπως δολοφονίες ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που βλάπτει την κοινωνία, σκορπώντας τον πανικό, προκαταλήψεις, άγνοια, κλπ, θα είμαστε στο μέλλον κοινωνικά παραγκωνισμένοι και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να ανακτήσουμε την κοινωνική αποδοχή. Ή αν δεν μάς νοιάζει, θα ζήσουμε απομονωμένοι  και θα αφήσουμε την υπόλοιπη εξισορρόπηση για μια άλλη ενσάρκωση.
7.Νοητικό κάρμα: Αν διεξαγάγαμε απάνθρωπα πειράματα στον εγκεφάλο των ασθενών μας  ή καταστρέψαμε την ψυχική υγεία τους, θα βιώσουμε πονοκεφάλους και νοητικά/ψυχικά βασανιστήρια, ή θα γεννηθούμε ως διανοητικά καθυστερημένοι. Μπορούμε επίσης να εξισορροπήσουμε αυτό το κάρμα αν γίνουμε ψυχολόγοι ή γενικά αν βοηθήσουμε την ψυχική υγεία των ανθρώπων.
8.Επαγγελματικό κάρμα: Αν έχουμε πατήσει πάνω  στους  άλλους για να κερδίσουμε χρήματα και φήμη ή σαμποτάροντας τη δουλειά τους, θα βιώσουμε επαγγελματικές δυσκολίες  και ανεργία, θα μάς απολύσουν ή θα χάσουμε τη δουλειά μας. Μπορούμε επίσης να εξισορροπήσουμε αυτό το κάρμα βοηθώντας τους άλλους να πετύχουν στο επάγγελμά τους, π.χ. μέσω της παροχής συμβουλών.
9.Οικονομικό κάρμα: Αν κλέψαμε, εξαπατήσαμε ή  σκοτώσαμε για να πάρουμε τα υπάρχοντά άλλων θα υποφέρουμε οικονομικά σε μελλοντικές  ζωές. Θα μάς κλέψουν, θα μάς εξαπατήσουν ή θα χάσουμε χρήμματα. Ή μπορεί  να γεννηθούμε φτωχοί και να χρειαστεί να παλέψουμε για να επιβιώσουμε. Μια πιο δύσκολη αποστολή είναι να γεννηθούμε πλούσιοι, αλλά να πρέπει να χαρίσουμε όλη την περιουσία μας και να δημιουργήσουμε τεράστια χρέη, βοηθώντας τους άλλους.
10.Πολιτικό κάρμα: Αν υπήρξαμε τύραννοι  ή άδικοι βασιλείς, άρχοντες ή αρχηγοί κρατών δε θα έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε τα πολιτικά γεγονότα. Μπορούμε να εξισορροπήσουμε αυτό το κάρμα θυσιάζοντας τη ζωή μας για την ευημερία και την απελευθέρωση της  χώρας μας (ή άλλης χώρας) ή συμμετέχοντας σε κάποιο πολιτικό κίνημα ή μια επανάσταση για να απελευθερωθεί ή να ανεξαρτητοποιηθεί η  χώρα μας .
11.Νομικό κάρμα: Αν έχουμε στείλει αθώους (ή ακόμα και ένοχους) στη φυλακή, σε αιχμαλωσία, στα κάτεργα, στην εξορία ή για εκτέλεση ως σερίφηδες, δικαστές, εισαγγελείς ή αστυνομικοί, τότε κι εμάς θα μάς φυλακίσουν, εκτελέσουν, κλπ, σε μια μελλοντική ζωή. Αν έχουμε συνεργαστεί με την αστυνομία για να διώξουμε κάποιον από το σπίτι του, αν τού έχουμε κάνει έξωση, καταγγείλει ή βοηθήσει τις αρχές να βάλουν σε κάποιον πρόστιμο, θα υποστούμε μια παρόμοια τύχη. Και αν ως δικηγόροι έχουμε βοηθήσει ένοχους να συνεχίσουν να βλάπτουν αθώους , θα υποστούμε διώξεις ή θα κατηγορηθούμε άδικα. Το νομικό σύστημα και η αστυνομία ανήκουν στις δυνάμεις του σκότους και η συνεργασία μαζί τους για να βλάψουμε άλλους ισούται με συμφωνία. Εξαίρεση είναι π.χ. η χρήση τους ώστε να σταματήσουμε ή να αποκαλύψουμε μια πραγματικά εγκληματική δραστηριότητα.
12.Πνευματικό κάρμα: Αν πάμε σε μάγους και τούς ζητήσουμε να κάνουν μάγια σε κάποιον,αν κάνουμε οι ίδιοι μάγια, καταραστούμε ή συνεργαστούμε με σκοτεινό πνεύμα ως σαμάνοι, εναλλακτικοί θεραπευτές, υπνωτιστές, μέντιουμ, κτλ, το πνευματικό μας κάρμα πέφτει. Θα μάς καταραστούν ή θα μάς κάνουν μάγια και θα πρέπει να ανεβάσουμε το πνευματικό κάρμα μας, κάνοντας καρμικό καθαρισμό και βοηθώντας τους άλλους πνευματικά, είτε ως ιερείς, θεραπευτές, εργάτες του Φωτός / πολεμιστές ή πνευματικοί συμβούλοι.
Γενικές πληροφορίες σχετικά με το κάρμα
Το θετικό κάρμα εκδηλώνεται όταν τα πράγματα έρχονται αβίαστα ή με μια λογική προσπάθεια, με λίγα λόγια, όταν η ζωή είναι εύκολη, αν και όχι πολύ εύκολη, γιατί δε θα υπήρχε ανάπτυξη. Όταν συμβαίνει αυτό είναι συνήθως σημάδι ότι έχουμε κάνει συμφωνία με σκοτεινή οντότητα.
Τα ταλέντα μας είναι επίσης ένα σημάδι θετικού κάρμα: Ένας άνδρας στην Αρχαία Ελλάδα καλλιεργεί τις ικανότητές του στη μουσική. Τώρα, μετά από άλλες έξι ζωές ως μουσικός,είναι παιδί- θαύμα στη μουσική. Μια επιτυχημένη ψυχολόγος ή μια ευτυχισμένη νοικοκυρά διαπιστώνουν ότι δούλεψαν πάνω  στις ανθρώπινες σχέσεις σε πολλές ζωές. Ή κάποιος που έχει μάθει ξένες γλώσσες σε πολλές ενσαρκώσεις και δούλεψε ως μεταφραστής,καθηγητής ή διερμηνέας και τώρα μαθαίνει γλώσσες με μεγάλη ευκολία. Οι δεξιότητες και οι γνώσεις που αποκτούμε σε κάθε ζωή είναι δικές μας για πάντα. Μπορεί να βρίσκονται θαμμένες βαθιά μέσα μας, αλλά είναι έτοιμες να βγουν όταν η αποστολή της ψυχής μας το απαιτεί.
Όταν μία ή περισσότερες από τις πτυχές του κάρμα μας έχει κάτω από 50% εξισορρόπηση σημαίνει ότι θα υποστούμε σημαντικές επιπτώσεις. Σύμφωνα με τις πτυχές, θα χρειαστεί να μπούμε φυλακή, να μάς βιάσουν, να περάσουμε μια ζωή χωρίς αγάπη, η οικογένειά μας να αποτελείται από κόκκινους ή θα τη χάσουμε, κ.λπ. Όταν γνωρίζουμε την αιτία πίσω από παρόμοια χτυπήματα αυτά μάς φαίνονται πιο ήπια και απελευθερωνόμαστε  από το συναίσθημα αυτολύπησης ή αδικίας. Το γενικό μας  κάρμα είναι ο μέσος όρος αυτών των δώδεκα κατηγοριών. Πρέπει να φτάσουν όλες στο 100% ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τον κύκλο μετενσάρκωσης. Όλες οι παραλληλες ζωές μας συμβάλλουν σ΄αυτό.
Μοίρα και ελεύθερη βούληση
Μερικοί άνθρωποι, όταν μαθαίνουν για τους καρμικούς νόμους, απογοητεύονται γιατί πιστεύουν ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα. Όμως δεν είναι έτσι. Κάποια πράγματα είναι όντως προδιαγεγραμμένα. Αυτά είναι συνήθως σημαντικές πτυχές της ζωής μας. Γεννιόμαστε κάτω από ένα συγκεκριμμένο αστρολογικό χάρτη ώστε να είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε και να επωφεληθούμε απο τις ευκαιρίες. Όμως όσο προχωρούμε προς τα προδιαγεγραμμένα περιστατικά μπορούμε να απαλύνουμε τις επώδυνες εμπειρείες αν φερθούμε με αγάπη και σοφία, καθώς και να εξασκήσουμε την ελεύθερη βούλησή μας στην αντιμετώπιση αυτών των γεγονότων. Μπορούμε μέχρι και να ακυρώσουμε την ανάγκη κάποιου προδιαγεγραμμένου περιστατικού αν δείξουμε ότι μαθαίνουμε κάποια αρετή που αυτό επρόκειτο να μάς διδάξει. Η σοφία σβήνει το αρνητικό κάρμα και αν αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας, τις πράξεις και αντιδράσεις μας, αλλάζουμε το μέλλον μας. Φυσικά υπάρχουν και τα ατυχήματα, όταν δηλαδή μάς τυχαίνει κάτι επειδή κάποιος άνθρωπος ή κάποια σειρά γεγονότων βρέθηκε στο δρόμο μας, ειδικά όταν αγνοούμε τα σημάδια και τη διαίσθησή μας και δρούμε αντίθετα σ΄αυτά. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις βρισκόμαστε σε λάθος τόπο και χρόνο. Επίσης, οι δυνάμεις του σκότους μπορούν να χαλάσουν όλο το σχέδιο που είχαμε κάνει πριν γεννηθούμε για τη ζωή μας. Σ’ αυτή την περίπτωση αλλάζουμε τα σχέδιά μας κατά τη διάρκεια του βαθιού ύπνου, όταν η συνείδησή μας βρίσκεται στο μεσαίο αστρικό πεδίο και συμβουλεύεται τους οδηγούς και δασκάλους μας.                                 Tι είναι το κάρμα

 


To κάρμα δεν είναι κάποια μορφή θεϊκής τιμωρίας, όπως λαθεμένα πολλοί πιστεύουν, αλλά “δράση”. Είναι η ίδια η δύναμη των πράξεων και των σκέψεών μας, η απόρροιά τους. Όπως η πέτρα που πετάμε στη θάλασσα προκαλεί κυκλάκια στο νερό, έτσι δημιουργούμε το κάρμα μας. Η δράση δημιουργεί δηλαδή μια αντίδραση.

Υπάρχουν 12 είδη κάρμα:To κάρμα δεν είναι κάποια μορφή θεϊκής τιμωρίας, όπως λαθεμένα πολλοί πιστεύουν, αλλά “δράση”. Είναι η ίδια η δύναμη των πράξεων και των σκέψεών μας, η απόρροιά τους. Όπως η πέτρα που πετάμε στη θάλασσα προκαλεί κυκλάκια στο νερό, έτσι δημιουργούμε το κάρμα μας. Η δράση δημιουργεί δηλαδή μια αντίδραση.
To κάρμα δεν είναι κάποια μορφή θεϊκής τιμωρίας, όπως λαθεμένα πολλοί πιστεύουν, αλλά “δράση”. Είναι η ίδια η δύναμη των πράξεων και των σκέψεών μας, η απόρροιά τους. Όπως η πέτρα που πετάμε στη θάλασσα προκαλεί κυκλάκια στο νερό, έτσι δημιουργούμε το κάρμα μας. Η δράση δημιουργεί δηλαδή μια αντίδραση.


Υπάρχουν 12 κύριες κατηγορίες κάρμα:

1.Σωματικό κάρμα: Αφορά κάποια αρρώστεια ή κάποιο σημάδι στο σώμα που υπήρξε στη ζωή που μάς επηρεάζει ή στην αμέσως προηγούμενη ζωή. Π.χ. Όταν ένα μωρό γεννιέται με προβλήματα στους πνεύμονες και στην προηγούμενη ζωή του πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων. Ή όταν κάποιος σκοτώνεται από πυροβολισμό και στην επόμενη ζωή του έχει μια ουλή ακριβώς στη θέση που είχε μπει η σφαίρα. Αυτά συμβαίνουν συχνά όταν η ψυχή επιλέγει να μετενσαρκωθεί πολύ γρήγορα και δεν προλαβαίνει να αποκαταστήσει τη βλάβη στο ενεργειακό σώμα, ή έχει χάσει θραύσματα ψυχής σε αυτό το σημείο. Ωστόσο, συνήθως συμβαίνει όταν το άτομο είναι κόκκινο, δηλαδή δεν πήγε στο Φως μετά θάνατο, αλλά ξαναγεννήθηκε με τη βοήθεια σκοτεινών δυνάμεων. Το ίδιο συμβαίνει όταν έχει κάποιος κόκκινη παράλληλη ζωή που βλάπτει τους άλλους μ’ αυτόν τον τρόπο ή έχει μια συμφωνία σε αυτόν τον τομέα. Ο παράλληλος έχει π.χ. συμφωνία για να γίνει διάσημος ποδοσφαιριστής. Ο δαίμονάς του αφαιρεί τις ευκαιρίες που έχουν άλλοι ποδοσφαιριστές για να τού τις δώσει αυτουνού, κι΄έτσι ο άλλος παράλληλος κάνει μια θυσία για να τούς βοηθήσει με το να γεννηθοεί με παράλυση στα πόδια.

Το σωματικό κάρμα είναι εξισορροπητικό όταν κάποιος υποφέρει από ημικρανίες, επειδή σε μια προηγούμενη ενσάρκωση χτύπησε τη σύντροφό του σε μια κρίση ζήλιας. Ή όταν κάποιος γεννιέται τυφλός, επειδή ως Ρωμαίος στρατιώτης τύφλωσε τους κρατούμενούς του.
Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου η ψυχή διαλέγει να γεννηθεί με κάποια σωματική βλάβη για να μην ασχοληθεί με κάποιο τραύμα του παρελθόντος ή για να μάθει να συγχωρεί. Π.χ. κάποιος που πήγε στον πόλεμο ακούει για όλη του τη ζωή βόμβες να εκρύγνονται και, μη έχοντας αρκετό χρόνο στο πνευματικό πεδίο για να γιατρευτεί, διαλέγει στην επόμενη ζωή του να γεννηθεί κουφός για να μην τον βασανίζουν αυτοί οι ήχοι.

Ή κάποιος που δολοφωνήθηκε σε παλιά ζωή διαλέγει να γεννηθεί με μια αντίστοιχη ουλή, επειδή δεν συγχώρεσε ποτέ τον δολοφόνο του.

Όταν βλάπτουμε τους άλλους σωματικά στις προηγούμενες ζωές μας συσσωρεύουμε αρνητικό σωματικό κάρμα. Αυτό μπορεί να εξισορροπηθεί μόνο με σωματικό πόνο σε μια επόμενη ζωή (ασθένειες, ατυχήματα, τραυματισμούς) και θεραπεύοντας άλλους. Όταν υποφέρουμε από εξισορροπητικό σωματικό πόνο παρέχεται βοήθεια από το Φως στα πρώην θύματά μας  και με αυτόν τον τρόπο πληρώνουμε το καρμικό μας χρέος προς αυτά.

Όταν η σωματική βλάβη είναι μη αναστρέψιμη, όπως σε έναν ακρωτηριασμό, πρέπει να αποδεχθούμε την πραγματικότητα και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να εξισορροπήσουμε το κάρμα των προηγούμενων ζωών μας  εκπληρώνοντας  την αποστολή της ψυχής μας. Όταν μαθαίνουμε τους λόγους πίσω από τις δυστυχίες μας σταματάμε να βασανιζόμαστε από τις τύψεις και να αισθανόμαστε αυτολύπηση. Δεχόμαστε τα πράγματα όπως έχουν, Αυτά τα δεινά είναι επιλογή της ψυχής μας, μέρος του σχεδίου που κάναμε πριν γεννηθούμε και διεκπεραιώνονται από αρνητικές οντότητες (είτε δικές μας από προηγούμενη ζωή είτε καινούργιες). Μόλις εξισορροπηθεί το κάρμα μας θα μάς δοθεί το μέσον για να απαλλαγούμε από αυτές τις οντότητες ή θα χάσουν το δικαίωμα να μάς βλάψουν.

2. Συναισθηματικό κάρμα: Η ψυχή υφίσταται πίεση ή πόνο για την επίτευξη ισορροπίας. Ένα παράδειγμα τέτοιου κάρμα είναι ένα άτομο που περνάει μια ζωή μοναξιάς, αν και λαχταράει να αποκτήσει μια ερωτική σχέση, επειδή κάποτε ήταν συναισθηματικά σκληρό  με τους συντρόφους του ή τους εραστές του. Πρέπει να αγωνιστεί ώστε κάποια μέρα να είναι σε θέση να φτιάξει  μια ποιοτική σχέση.

3.Ψυχολογικό κάρμα: Όταν έχουμε επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογική κατάσταση των συνανθρώπων μας, προκαλώντας τους άγχος, φόβο, αρνητικές σκέψεις, αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, θα προσελκύσουμε τα ίδια στοιχεία στον εαυτό μας.

4.Οικογενειακό κάρμα: Όταν φερόμαστε άσχημα στα μέλη της οικογένειάς μας, αποκτούμε αρνητικό οικογενειακό κάρμα και θα υποστούμε στο μέλλον τις συνέπειες  μην μπορώντας να φτιάξουμε οικογένεια ή αντιμετωπίζοντας μεγάλα προβλήματα με τα μέλη της οικογένειάς μας.

5.Σεξουαλικό κάρμα: Αν έχουμε βιάσει , ακρωτηριάσει γεννητικά όργανα, κάνει σεξ με ζώα ή ιερόδουλες, αν ήμαστε ιερόδουλες ή νταβατζήδες σε μια προηγούμενη ζωή, θα μάς βιάσουν, θα αναπτύξουμε αλλεργία στα ζώα, θα κολλήσουμε κάποια σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια ή θα μάς ωθήσουν σε αναγκαστική πορνεία σε μια μελλοντική ζωή. Ή δεν θα μπορούμε να βρούμε σεξουαλικό σύντροφο της αρεσκείας μας. Μπορούμε επίσης να ισορροπήσουμε αυτό το κάρμα ως ακτιβιστές για τα δικαιώματα των σεξουαλικών μειονοτήτων, σταματώντας  τα κυκλώματα αναγκαστικής  πορνείας ή ακόμα βοηθώντας γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βιασμού. Η σεξουαλική απιστία δημιουργεί κάποιο αρνητικό κάρμα που εξισορροπείται με το να απατηθούμε με τη σειρά μας.

6.Κοινωνικό κάρμα: Αν έχουμε κάνει αντικοινωνικές πράξεις, όπως δολοφονίες ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που βλάπτει την κοινωνία, σκορπώντας τον πανικό, προκαταλήψεις, άγνοια, κλπ, θα είμαστε στο μέλλον κοινωνικά παραγκωνισμένοι και θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να ανακτήσουμε την κοινωνική αποδοχή. Ή αν δεν μάς νοιάζει, θα ζήσουμε απομονωμένοι  και θα αφήσουμε την υπόλοιπη εξισορρόπηση για μια άλλη ενσάρκωση.

7.Νοητικό κάρμα: Αν διεξαγάγαμε απάνθρωπα πειράματα στον εγκεφάλο των ασθενών μας  ή καταστρέψαμε την ψυχική υγεία τους, θα βιώσουμε πονοκεφάλους και νοητικά/ψυχικά βασανιστήρια, ή θα γεννηθούμε ως διανοητικά καθυστερημένοι. Μπορούμε επίσης να εξισορροπήσουμε αυτό το κάρμα αν γίνουμε ψυχολόγοι ή γενικά αν βοηθήσουμε την ψυχική υγεία των ανθρώπων.

8.Επαγγελματικό κάρμα: Αν έχουμε πατήσει πάνω  στους  άλλους για να κερδίσουμε χρήματα και φήμη ή σαμποτάροντας τη δουλειά τους, θα βιώσουμε επαγγελματικές δυσκολίες  και ανεργία, θα μάς απολύσουν ή θα χάσουμε τη δουλειά μας. Μπορούμε επίσης να εξισορροπήσουμε αυτό το κάρμα βοηθώντας τους άλλους να πετύχουν στο επάγγελμά τους, π.χ. μέσω της παροχής συμβουλών.

9.Οικονομικό κάρμα: Αν κλέψαμε, εξαπατήσαμε ή  σκοτώσαμε για να πάρουμε τα υπάρχοντά άλλων θα υποφέρουμε οικονομικά σε μελλοντικές  ζωές. Θα μάς κλέψουν, θα μάς εξαπατήσουν ή θα χάσουμε χρήμματα. Ή μπορεί  να γεννηθούμε φτωχοί και να χρειαστεί να παλέψουμε για να επιβιώσουμε. Μια πιο δύσκολη αποστολή είναι να γεννηθούμε πλούσιοι, αλλά να πρέπει να χαρίσουμε όλη την περιουσία μας και να δημιουργήσουμε τεράστια χρέη, βοηθώντας τους άλλους.

10.Πολιτικό κάρμα: Αν υπήρξαμε τύραννοι  ή άδικοι βασιλείς, άρχοντες ή αρχηγοί κρατών δε θα έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε τα πολιτικά γεγονότα. Μπορούμε να εξισορροπήσουμε αυτό το κάρμα θυσιάζοντας τη ζωή μας για την ευημερία και την απελευθέρωση της  χώρας μας (ή άλλης χώρας) ή συμμετέχοντας σε κάποιο πολιτικό κίνημα ή μια επανάσταση για να απελευθερωθεί ή να ανεξαρτητοποιηθεί η  χώρα μας.

11.Νομικό κάρμα: Αν έχουμε στείλει αθώους (ή ακόμα και ένοχους) στη φυλακή, σε αιχμαλωσία, στα κάτεργα, στην εξορία ή για εκτέλεση ως σερίφηδες, δικαστές, εισαγγελείς ή αστυνομικοί, τότε κι εμάς θα μάς φυλακίσουν, εκτελέσουν, κλπ, σε μια μελλοντική ζωή. Αν έχουμε συνεργαστεί με την αστυνομία για να διώξουμε κάποιον από το σπίτι του, αν τού έχουμε κάνει έξωση, καταγγείλει ή βοηθήσει τις αρχές να βάλουν σε κάποιον πρόστιμο, θα υποστούμε μια παρόμοια τύχη. Και αν ως δικηγόροι έχουμε βοηθήσει ένοχους να συνεχίσουν να βλάπτουν αθώους , θα υποστούμε διώξεις ή θα κατηγορηθούμε άδικα. Το νομικό σύστημα και η αστυνομία ανήκουν στις δυνάμεις του σκότους και η συνεργασία μαζί τους για να βλάψουμε άλλους ισούται με συμφωνία. Εξαίρεση είναι π.χ. η χρήση τους ώστε να σταματήσουμε ή να αποκαλύψουμε μια πραγματικά εγκληματική δραστηριότητα.

12.Πνευματικό κάρμα: Αν πάμε σε μάγους και τούς ζητήσουμε να κάνουν μάγια σε κάποιον,αν κάνουμε οι ίδιοι μάγια, καταραστούμε ή συνεργαστούμε με σκοτεινό πνεύμα ως σαμάνοι, εναλλακτικοί θεραπευτές, υπνωτιστές, μέντιουμ, κτλ, το πνευματικό μας κάρμα πέφτει. Θα μάς καταραστούν ή θα μάς κάνουν μάγια και θα πρέπει να ανεβάσουμε το πνευματικό κάρμα μας, κάνοντας καρμικό καθαρισμό και βοηθώντας τους άλλους πνευματικά, είτε ως ιερείς, θεραπευτές, εργάτες του Φωτός / πολεμιστές ή πνευματικοί συμβούλοι.

Περισσότερα...