GreekEnglish EspañolSvenska (Sverige)Finnish (Suomi)
Τα επίπεδα πνευματικής ανάπτυξης


Ο Michael Newton, είναι ο πρώτος ερευνητής της σύγχρονης εποχής που ερεύνησε την περίοδο μεταξύ ζωών. Χάρη στις μαρτυρίες χιλιάδων πελατών του που υπνωτίστηκαν, κατέγραψε την ύπαρξη 7 επιπέδων ανάπτυξης ψυχής. Βεβαίως αυτά ήταν ήδη γνωστά σε άλλους χώρους, όπως στον ινδουισμό και στη θεοσοφία. Πρόκειται για μια εξέλιξη σε δόνηση. Όσο πιο καινούργτια είναι μια ψυχή τόσο πιο χαμηλή είναι η δόνησή της, και όσο πιο παλιά είναι τόσο πιο υψηλή είναι η δόνησή της. Καθώς δείχνουμε αγάπη άνευ όρων, συγχώρεση στον εαυτό μας και στους άλλους, ταπεινότητα και γενναιότητα, αυταπάρνηση και δύναμη, εξελισσόμαστε. Αλλιώς παραμένουμε στάσιμοι και χρειάζεται να ξαναπεράσουμε τη δοκιμασία.

Στη δουλειά μου με την ύπνωση και τη διοχέτευση είχα παρόμοιες εμπειρίες. Οι ψυχές που πρωτοενσαρκώνονται βρίσκονται στο μηδενικό έως πρώτο επίπεδο. Συνήθως χρειάζονται γύρω στις μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες ζωές για να φτάσει κάποιος στο τέταρτο επίπεδο, αλλά μπορεί να επιτευκτεί και σε πολύ λίγες ζωές. Από το τέταρτο επίπεδο και μετά μπορεί μια ψυχή να γίνει μαθητευόμενος οδηγός ή να εκτελέσει άλλες υπηρεσίες στον πνευματικό κόσμο, όπως αυτή του φύλακα, σύμβουλου, θεραπευτή, δάσκαλου, κτλ.). Δεν είναι υποχρεωτικό για καμιά ψυχή να ενσαρκώνεται στον υλικό κόσμο, όμως αν το κάνει, η εξέλιξή της θα είναι πολύ πιο γρήγορη. Γι΄αυτό και οι περισσότερες ψυχές διαλέγουν τον κύκλο των ενσαρκώσεων. Σαφώς μπορεί μια ψυχή και μετά το τέταρτο επίπεδο να ξανάρθει στον υλικό κόσμο για να εμψυχώσει και να βοηθήσει τους υπόλοιπους, καθώς και να εξισορροπήσει περισσότερο το κάρμα της. Τα τελευταία χρόνια έρχονται όλο και περισσότερες τέτοιες ψυχές, ώστε να ανεβεί το επίπεδο δόνησης της γης. Θάλεγα ότι οι μισοί από τους πελάτες μου είναι πάνω από το τέταρτο επίπεδο. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αντιπροσωπευτικό του πληθυσμού, αφού οι πιο προχωρημένες ψυχές είναι και αυτές που επιθυμούν πιο πολύ τη βελτίωση.

Η “μαύρη νύχτα της ψυχής” είναι μια διαδικασία ανάπτυξης και κατάδυσης όπου μέσω δοκιμασιών, αντίστασης και πόνου φτάνουμε στην πνευματικότητα. Όσο πιο γρήγορα σταματάμε να αντιστεκόμαστε μέσω του μίσους, του θυμού, του φόβου ή άλλων αρνητικών συναισθημάτων τόσο πιο γρήγορα ο πόνος θα σταματήσει και θα αναδυθούμε. Όταν φτάνουμε ένα επίπεδο αυτό δεν χάνεται ακόμα και αν στην επόμενη ενσάρκωσή μας τα κάνουμε θάλασσα. Απλώς θα έχουμε πολλή δουλειά στην επόμενη ενσάρκωση. Αν μετά το θάνατό μας εγκλωβιστούμε στο χαμηλό αστρικό επίπεδο ο άνω εαυτός μας θα στείλει άλλο κομμάτι του (ψυχή) για να ενσαρκωθεί και να εξελιχθεί. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται μέχρις ότου όλες οι χαμένες ψυχές ενός άνω εαυτού ξαναγυρίσουν στο φως ή βρεθούν στο χαμηλό αστρικό πεδίο. Στη δεύτερη περίπτωση μπορούμε να ενσαρκωθούμε συνεργαζόμενοι με τις δυνάμεις του σκότους και τότε θα έρθει άλλη ψυχή (συνήθως μία που μάς ξέρει και μάς αγαπάει) για να μάς δώσει την ευκαιρία να ξεκολλήσουμε από αυτή την κατάσταση. Ή μπορούμε να προσκολληθούμε σε ένα άτομο που θα πάει σε κάποιον θεραπευτή που θα μάς οδηγήσει στο φως. Όσο περισσότερο κακό κάνει μια ψυχή στο χαμηλό ατσρικό πεδίο τόσο ανεβαίνει την αντίστροφη σκάλα, τη σκοτεινή. Όταν αυτή η ψυχή τελικά πάει στο φως, θα έχει πέσει τα αντίστοιχα επίπεδα που ανέβηκε όντας σκοτεινή. Θα πρέπει, επομένως, να ανεβεί ξανά.

Το όγδοο επίπεδο αντιστοιχεί σε μέγεθος στο διπλάσιο και των εφτά προηγούμενων επιπέδων. Το ένατο στο διπλάσιο του όγδοου και το δέκατο στο δεκαπλάσιο του ένατου. Πέρα από το δέκατο επίπεδο συνεχίζει να υπάρχει εξέλιξη, αλλά αυτή είναι τόσο μεγάλη που σύμφωνα με τον οδηγό μου δεν μετριέται.

Το κάθε επίπεδο έχει και το αντίστοιχο χρώμα, το οποίο είναι το ίδιο με αυτό των επτά τσάκρα:

-Πρώτο-Κόκκινο

-Δεύτερο-Πορτοκαλί

-Τρίτο-Κίτρινο

-Τέταρτο-Πράσινο

-Πέμπτο-Γαλάζιο

-Έκτο-Μπλε

-Έβδομο-Μωβ

Μετά το έβδομο η δόνηση δεν αντιστοιχεί σε ορατό χρώμα, είναι απλά δυνατό φως. Αυτά τα χρώματα αντιστοιχεούν στη δόνηση της ψυχής μας και δεν πρέπει να μπερδευτούν με αυτά της αύρας μας, που αντικατοπτρίζει τη διάθεσή μας και αλλάζει διαρκώς.

Όμως υπάρχει και άλλη μια κλίμακα μέτρησης της πνευματικής δόνησης, σύμφωνα με τις έρευνες του Dr David Hawkins. Αυτή η κλίμακα αντιστοιχεί στη συνειδητότητά μας, στο κυρίαρχο συναίσθημά μας, στη στάση ζωής που έχουμε. Στη συνέχεια παραθέτω τα συναισθήματα και τα επίπεδα. Βεβαίως η δόνησή μας μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να πέσει από το 500, που αντιστοιχεί στην αγάπη, στο 30, που είναι το συναίσθημα των τύψεων, αν περάσουμε μια περίοδο τύψεων.

700-1000 Φώτιση

600 Μακαριότητα, ευτυχία

540 Γαλήνη, χαρά

500 Αγάπη

400 Λογική

350 Αποδοχή, συγχώρεση, φιλευσπλαχνία

310 Ελπίδα, αισιοδοξία

250 Εμπιστοσύνη

207 Ακεραιότητα

200 Κουράγιο, γενναιότητα (το όριο των θετικών συναισθημάτων)

175 Αλαζονεία, αδιαφορία, απαιτητικότητα, περιφρόνηση

150 Μίσος, θυμός, εκδικητικότητα, ανταγωνισμός, επιθετικότητα

125 Επιθυμία, πόθος, υποδούλωση, απογοήτευση, αποστέρηση

100 Φόβος, άγχος, τιμωρία

75 Θλίψη, λύπη, απαξίωση
50 Απάθεια, απόγνωση, απελπισία, καταδίκη, τραγικότητα
30 Τύψεις, κατάκριση, καταστροφικότητα, σατανικότητα
20 Ντροπή, περιφρόνηση, ταπείνωση, μιζέρια
Κάποιες αντιστοιχίες είναι ίσως απρόσμενες. Π.χ. Το μίσος θα περίμενε κανείς να είναι το πιο χαμηλό συναίσθημα, ενώ δεν είναι έτσι. Όταν μισούμε, έχουμε ένας είδος δύναμης. Ενώ όταν ντρεπόμαστε, αποποιούμαστε τη δύναμή μας, και επομένως αυτό είναι το χαμηλότερο σημείο που μπορούμε να φτάσουμε. Παραθέτω παραδείγματα ανθρώπων, χωρών, κ.α.:
50.000 Aρχάγγελοι
1000 Ιησούς Χριστός
985 Αβατάρ
700 Μαχάτμα Γκάντι
600 Course on Miracles
540 Ανώνυμοι Αλκοολικοί
510 Winston Churchill
499 Φρόυντ, Άινσταϊν
431 Βόρεια Αμερική
410 Aλάσκα
405 Δούκας του Ουέλινγκτον
400+ Κίνα, Βόρεια και Νότια Κορέα
400 Μεξικό
300+ Ευρώπη, Νότια Αμερική, Κεντρική Αμερική
300 Ρωσία
207 Η ανθρωπότητα από το 1989 και μετά
190 Η ανθρωπότητα έως το 1989
180 Μέση Ανατολή
125 Βόρεια Αφρική
100 Η ανθρωπότητα την εποχή του Χριστού
90 Η ανθρωπότητα την εποχή του Βούδα
80 Χίτλερ
75 Ναπολέων
65 Göbbels
55 Αϊτή
40 Κεντρική Αφρική
Θα παρατηρήσατε ότι η δόνηση του Ιησού Χριστού δεν περνάει το 1000. Αυτό ωφείλεται στο ότι το ανθρώπινο σώμα δεν αντέχει πιο υψηλές συχνότητες. Άλλη έκπληξη είναι ίσως η χαμηλή δόνηση της Ευρώπης. Αντιθέτως δεν νομίζω ότι είναι σύμπτωση που τα δύο μέρη του κόσμου όπου γίνεται η περισσότερη μαύρη μαγεία βρίσκονται στον πάτο της λίστας. Όσο για την Ελλάδα, πολύ φοβάμαι ότι είναι γύρω στο 175... Πάντως το 1% του πλυθυσμού με υψηλή δόνηση είναι ικανό να υπερνικήσει το 99% που έχει χαμηλή δόνηση. Αυτό δείχνει η ήττα των Ναζί. Έτσι σύντομα όλος ο πληθυσμός θα “αναδυθεί”. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες μου υπάρχουν άτομα στην Ελλάδα που θα την ανυψώσουν πνευματικά και θα τη φέρουν στην κορυφή του κόσμου. Απλώς δεν φαίνονται ακόμα. Ίδωμεν!

 

 


Ο Michael Newton, είναι ο πρώτος ερευνητής της σύγχρονης εποχής που ερεύνησε την περίοδο μεταξύ ζωών. Χάρη στις μαρτυρίες χιλιάδων πελατών του που υπνωτίστηκαν, κατέγραψε την ύπαρξη 7 επιπέδων ανάπτυξης ψυχής. Βεβαίως αυτά ήταν ήδη γνωστά σε άλλους χώρους, όπως στον ινδουισμό και στη θεοσοφία. Πρόκειται για μια εξέλιξη σε δόνηση. Όσο πιο αδύναμη είναι μια ψυχή τόσο πιο χαμηλή είναι η δόνησή της, και όσο πιο δυνατή είναι τόσο πιο υψηλή είναι η δόνησή της. Καθώς δείχνουμε αγάπη άνευ όρων, συγχώρεση στον εαυτό μας και στους άλλους, ταπεινότητα και γενναιότητα, αυταπάρνηση και δύναμη, εξελισσόμαστε. Αλλιώς παραμένουμε στάσιμοι και χρειάζεται να ξαναπεράσουμε τη δοκιμασία. Όταν καταπολεμάμε το κακό και το σκότος και δεν προσκολλούμαστε στα κοσμικά πράγματα επίσης εξελισσόμαστε σημαντικά.


Στη δουλειά μου με την ύπνωση και τη διοχέτευση είχα παρόμοιες εμπειρίες. Οι ψυχές που ενσαρκώνονται για πρώτη φορά, ως φυτά, βρίσκονται στο επίπεδο μηδέν με ένα. Η ταχύτητα της ανάπτυξής τους εξαρτάται από τις θυσίες τους και από το αν πεθαίνουν με συμφωνία ή όχι. Μια συμφωνία με σκοτεινές δυνάμεις γίνεται εύκολα όταν κάποιος προσκολλάται σε αυτόν τον κόσμο και ζητά υλικά πράγματα ή λυγίζει στο φόβο. Στην περίπτωση ενός φυτού, το να γίνει όμορφο, ψηλός και δυνατό είναι ένα τυπικό παράδειγμα. Αν περάσουν τη δοκιμασία, θα ενσαρκωθούν ως ζώα. Εάν κι’ αυτά πεθάνουν χωρίς συμφωνία ενσαρκώνονται ως άνθρωποι. Εάν αντιθέτως πεθάνουν με συμφωνία, θα ξαναγεννηθούν ως ζώα μέχρι να τα καταφέρουν.


Από το τέταρτο επίπεδο και μετά μπορεί μια ψυχή να γίνει μαθητευόμενος οδηγός ή να εκτελέσει άλλες υπηρεσίες στον πνευματικό κόσμο, όπως αυτή του φύλακα, σύμβουλου, θεραπευτή, δάσκαλου, κτλ. Η πλεοψηφεία των πελατών μου είναι πάνω από το έκτο επίπεδο. Αυτό δεν είναι αντιπροσωπευτικό όλου του πληθυσμού, αφού οι πιο προχωρημένες ψυχές είναι αυτές που επιθυμούν πιο πολύ τη αυτοβελτίωση και με βρίσκουν.


Η “μαύρη νύχτα της ψυχής” είναι μια διαδικασία ανάπτυξης και βύθισης όπου μέσω δοκιμασιών, αντίστασης και πόνου φτάνουμε στην πνευματικότητα. Όσο πιο γρήγορα σταματάμε να αντιστεκόμαστε μέσω του μίσους, του θυμού, του φόβου ή άλλων αρνητικών συναισθημάτων τόσο πιο γρήγορα ο πόνος θα σταματήσει και θα αναδυθούμε. Αν μετά το θάνατό μας εγκλωβιστούμε στο χαμηλό αστρικό επίπεδο ο ανώτερος εαυτός μας θα στείλει άλλο κομμάτι του (ψυχή) για να ενσαρκωθεί και να εξελιχθεί. Αυτή η διαδικασία συνεχίζεται μέχρις ότου όλες οι χαμένες ψυχές ενός ανώτερου εαυτού ξαναγυρίσουν στο φως ή βρεθούν στο χαμηλό αστρικό πεδίο. Στη δεύτερη περίπτωση ενσαρκωνόμαστε συνεργαζόμενοι με τις δυνάμεις του σκότους. Αυτές οι ψυχές είναι οι λεγόμενοι «κόκκινοι», και όσο πιο ψηλά ανεβαίνει ένας κόκκινος τόσο θεωρητικά κατεβαίνει η παράλληλη ενσαρκωμένη φωτεινή ψυχή του ίδιου ανώτερου εαυτού.  Και για να αποτραπεί αυτό κάνει θυσείες με αρρώστειες, ατυχήματα, κτλ. Αν όλη η ενέργεια ενός ανώτερου εαυτού εξαντληθεί επειδή όλες οι ψυχές του έμειναν στο σκοτάδι, ενσαρκώνεται μια άλλη ψυχή (συνήθως μία που μάς ξέρει και μάς αγαπάει) για να μάς δώσει την ευκαιρία να ξεκολλήσουμε από αυτή την κατάσταση. Ή μια από τις σκοτεινές ψυχές μπορεί να προσκολληθεί σε ένα άτομο που θα πάει σε κάποιον θεραπευτή ο οποίος θα την οδηγήσει στο φως. Όταν μένει πολύ λίγη ενέργεια στον ανώτερο εαυτό ενσαρκώνεται ξανά ως ζώο. Όσο περισσότερο κακό κάνει μια ψυχή στο χαμηλό αστρικό πεδίο τόσο ανεβαίνει την αντίστροφη σκάλα, τη σκοτεινή. Κάποια παραδείγματα: Ο Βααλ ήταν στο -56, το έκπτωτο σεράφ στο -66 και ο Κρόνος (Iεχωβάς, Γιαχβέ, Αλλάχ) στο -86. Ο αρχάγγελος Μιχαήλ βρίσκεται τώρα στο +1050 και ο Πολέμαρχος του Θεού στο +750. Ο Σαμαέλ κι η Λίλιθ ήταν στο -53 και στο -55, αφού δέθηκαν για 1000 χρόνια. Πριν από αυτό ο Σαμαέλ ήταν στο -131 και η Λίλιθ στο -132. Ο Κρόνος κι ο Βααλ σκοτώθηκαν στον αστρικό Αρμαγεδδώνα και το πνεύμα τους βρίσκεται τώρα στο Φως. Κατά τη διάρκεια του Αρμαγεδδώνα ανακαλύφθηκαν αμέτρητες σκοτεινές οντότητες σε απίστευτα υψηλά επίπεδα, όπως μείον πολλά εκατομμύρια ή ακόμα περισσότερο.


Το όγδοο επίπεδο αντιστοιχεί σε μέγεθος στο διπλάσιο και των εφτά προηγούμενων επιπέδων. Το ένατο στο διπλάσιο του όγδοου και το δέκατο στο δεκαπλάσιο του ένατου. Πέρα από το δέκατο επίπεδο συνεχίζει να υπάρχει εξέλιξη και μετριέται ως ενδέκατο, δωδέκατο, κτλ. επίπεδο. Για να βγούμε από τον κύκλο ενσαρκώσεων πρέπει να φτάσουμε στο επίπεδο 10, να καθαρίσουμε το κάρμα μας και να πεθάνουμε χωρίς συμφωνία (ή να τη λύσουμε μετά θάνατο).


Το κάθε επίπεδο έχει και το αντίστοιχο χρώμα, το οποίο είναι το ίδιο με αυτό των επτά τσάκρα. Μετά το δέκατο επίπεδο το χρώμα αντιχτοιχεί σε συχνότητα μη αντιληπτή από την ανθρώπινη όραση.

-Πρώτο-Κόκκινο

-Δεύτερο-Πορτοκαλί

-Τρίτο-Κίτρινο

-Τέταρτο-Πράσινο

-Πέμπτο-Γαλάζιο

-Έκτο-Μπλε

-Έβδομο-Μωβ

-Όγδοο- Λευκό

-Ένατο: Ασημένιο

-Δέκατο: Χρυσό


Αυτά τα χρώματα αντιστοιχούν στη δόνηση της ψυχής μας και δεν πρέπει να μπερδευτούν με αυτά της αύρας μας, που αντικατοπτρίζει τη διάθεσή μας και αλλάζει διαρκώς.


Όμως υπάρχει και άλλη μια κλίμακα μέτρησης της πνευματικής δόνησης, σύμφωνα με τις έρευνες του Dr David Hawkins. Αυτή η κλίμακα αντιστοιχεί στη συνειδητότητά μας, στο κυρίαρχο συναίσθημά μας, στη στάση ζωής που έχουμε. Στη συνέχεια παραθέτω τα συναισθήματα και τα επίπεδα. Βεβαίως η δόνησή μας μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να πέσει από το 500, που αντιστοιχεί στην αγάπη, στο 30, που είναι το συναίσθημα των τύψεων, αν περάσουμε μια περίοδο τύψεων.


700-1000 Φώτιση


600 Μακαριότητα, ευτυχία


540 Γαλήνη, χαρά


500 Αγάπη


400 Λογική


350 Αποδοχή, συγχώρεση, φιλευσπλαχνία


310 Ελπίδα, αισιοδοξία


250 Εμπιστοσύνη


207 Ακεραιότητα


200 Κουράγιο, γενναιότητα (το όριο των θετικών συναισθημάτων)


175 Αλαζονεία, αδιαφορία, απαιτητικότητα, περιφρόνηση


150 Μίσος, θυμός, εκδικητικότητα, ανταγωνισμός, επιθετικότητα


125 Επιθυμία, πόθος, υποδούλωση, απογοήτευση, αποστέρηση


100 Φόβος, άγχος, τιμωρία


75 Θλίψη, λύπη, απαξίωση


50 Απάθεια, απόγνωση, απελπισία, καταδίκη, τραγικότητα


30 Τύψεις, κατάκριση, καταστροφικότητα, σατανικότητα


20 Ντροπή, περιφρόνηση, ταπείνωση, μιζέρια


Κάποιες αντιστοιχίες είναι ίσως απρόσμενες. Π.χ. Το μίσος θα περίμενε κανείς να είναι το πιο χαμηλό συναίσθημα, ενώ δεν είναι έτσι. Όταν μισούμε, έχουμε ένας είδος δύναμης. Ενώ όταν ντρεπόμαστε, αποποιούμαστε τη δύναμή μας, και επομένως αυτό είναι το χαμηλότερο σημείο που μπορούμε να φτάσουμε.


Υπάρχει ένα ακόμα σύστημα ταξινόμησης επιπέδων, αυτό των σκοτεινών και φωτεινών διαβαθμίσεων. Όσο  χαμηλότερα / σκοτεινότερα είναι τα συναισθήματά μας, οι σκέψεις, αποφάσεις και απόψεις μας, τόσο πιο κοντά είμαστε στο απόλυτο σκοτάδι ή στη δαιμονική κατάσταση, που είναι το μηδέν. Όσο πιο φωτεινά / σοφά / γεμάτα αγάπη είναι, τόσο πιο κοντά είμαστε στο απόλυτο Φως ή τον Θεό, που αντιστοιχεί στο 55. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι κάτω απ΄το 10, ενώ οι αυτοί που βρίσκονται σε πνευματικό μονοπάτι είναι μεταξύ του 12 και του 16. Η υψηλότερη βαθμίδα που κάποιος βρέθηκε ποτέ σε μια σκοτεινή περίοδο όπως η δική μας ήταν το 22, ενώ σε μια φωτεινή εποχή, όταν η αλήθεια ήταν γνωστή, ήταν το 40. Ο Ιησούς Χριστός, ως λόγος / γιος του Θεού, είναι επίσης στο 55. Τα ζώα έχουν υψηλότερο επίπεδο απ, ό,τι οι άνθρωποι, 12-27, ενώ τα φυτά ακόμα υψηλότερο.